Z zewnątrz typowy przydrożny hotel
Hotel to murowany budynek o zwartej bryle w ciepłej i naturalnej kolorystyce. Całość przykryta jest kopertowym dachem, urozmaiconym lukarnami. Do wnętrza budynku prowadzą dwa zadaszone wejścia ze schodami, które łączy taras w stylu krużganku. Jedne drzwi wejściowe wiodą wprost do restauracji, a drugie do recepcji. Tylnia część budynku wnika w głąb zielonego terenu ze skarpą. Na jej zboczu zaaranżowano ogród skalny wzmocniony murkiem oporowym z kamienia. Zaś pochyłość ciągnącą się do ściany lasu wymodelowano, tworząc trawiasty pagórek z alejką. Na wzniesieniu jest także grill z miejscem na posiłek i plac do wypoczynku. Przed hotelem jest duży parking.
Pokoje
W hotelu jest dziewięć pokoi jednoosobowych, trzydzieści dwuosobowych oraz trzy apartamenty. Pokój, w którym byłam to dosyć duże pomieszczenie o gustownym wystroju. Białe ściany i firanki, proste brązowo – beżowe meble, zielono – fioletowo – różowa narzuta na łóżku oraz w podobnej kolorystyce zasłony w oknach, telewizor. Łazienka w tonacji beżu, z biegnącymi pionowo przez środek ścian czarnymi pasami z płytek mozaikowych. Wanna z hydromasażem, suszarka do włosów, białe ręczniki, na umywalce pachnące olejki do kąpieli i mydełka.
Restauracja
W hotelu są trzy sale restauracyjne, które mogą pomieścić równocześnie 350 osób. W każdej z nich można zorganizować niezależne uroczystości. Ja trafiłam na …dwa wesela. Goście jednego z nich bawili się w holu recepcyjnym, który posłużył im jako sala taneczna.
Śniadanie w kameralnej sali
Lubię śniadania w formie stołu szwedzkiego. Można wtedy wybrać sobie różne potrawy i zjeść to, na co ma się ochotę. Podczas mojego pobytu w hotelu było mało gości i śniadanie było serwowane na zamówienie (bez karty). Podano je w kameralnej, stylowej sali. Śniadanie stanowiła zimna płyta: sery (żółty i topiony), szynka wieprzowa, kiełbasa podsuszana oraz twarożek z rzodkiewką, jogurt owocowy i pyszny, własnej roboty dżem truskawkowy. Można też było zamówić danie na ciepło – np.: jajecznicę, jajecznicę z szynką lub z pomidorami, jajka sadzone, kiełbaski pieczone lub gotowane albo omlet smażony. Pieczywo – dwa rodzaje: ciemne i jasne. Do tego sok pomarańczowy i kawa z mlekiem. Choć brakowało mi w zestawie talerza z warzywami i owocami (podano tylko po kilka plasterków świeżego ogórka i pomidora), to i tak śniadanie zjadłam ze smakiem. Obsługa miła i uśmiechnięta.
Nie tylko wellness & spa
Niewątpliwym atutem hotelu jest kryty basen, którego atrakcją jest pieczara z wodnymi gejzerami i wodospad. W niecce basenowej o dosyć przyzwoitych rozmiarach: dł. 15 m, szer. 10 m i głębokości 1,5 m jest zainstalowanych 11 urządzeń z hydromasażem. Można też skorzystać z jacuzzi i sauny.
W hotelu jest także kręgielnia oraz wypożyczalnia rowerów (10 zł za dzień) i skuterów (40 zł za dzień).