Rekord Polski w liczbie odwiedzonych muzeów, restauracji i atrakcyjnych miejsc.

piątek, 22 wrzesień 2017 10:47

Idealna do biura: Sałatka z kuskusem, mozzarellą, grillowaną brzoskwinią i chrupiącą szynką szwarcwaldzką

Idealna do biura: Sałatka z kuskusem, mozzarellą, grillowaną brzoskwinią i chrupiącą szynką szwarcwaldzką Michael Bridge Communication

Sałatka jest pełnowartościowym posiłkiem, który możemy zabrać ze sobą do biura. Jest lekka i prosta w wykonaniu.

 

NA 2-3 PORCJE POTRZEBUJESZ:

·         Sałatka

·         koncentrat bulionu drobiowego Krakus

·         woda- 500 ml

·         kuskus- 1 szklanka

·         mini mozzarella- 10 szt.

·         grillowana brzoskwinia- 4 szt.

·         szynka szwarcwaldzka- 4 plastry

·         pestki dyni- 3 łyżki

 

·         Dressing:

·         olej rzepakowy- 2 łyżki

·         sok z cytryny- 2 łyżki

·         miód- 1 łyżka

·         mięta, posiekana- 1 łyżka

W rondelku zagotuj koncentrat bulionu drobiowego Krakus z wodą.

Do miski wsyp kuskus, zalej gorącym bulionem, zakryj (talerzykiem/przykrywką/folią), odstaw na 5 minut do napęcznienia, a następnie lekko ostudź.

W międzyczasie na suchej patelni podpraż drobno pokrojoną szynkę szwarcwaldzką oraz grilluj brzoskwinię pokrojoną na ćwiartki (około 2 minuty z każdej strony).

Przygotuj dressing z oleju, soku z cytryny, miodu oraz posiekanej mięty.

Wszystkie składniki- kuskus, mozzarellę, szynkę, brzoskwinię, dressing- wymieszaj ze sobą, a wierzch posyp pestkami dyni.

Dodatkowe informacje

  • SKŁADNIKI:
    • Sałatka
    • koncentrat bulionu drobiowego
    • woda - 500 ml
    • kuskus - 1 szklanka
    • mini mozzarella - 10 szt.
    • grillowana brzoskwinia - 4 szt.
    • szynka szwarcwaldzka - 4 plastry
    • pestki dyni - 3 łyżki
    • Dressing:
    • olej rzepakowy - 2 łyżki
    • sok z cytryny - 2 łyżki
    • miód - 1 łyżka
    • mięta, posiekana - 1 łyżka
  • LICZBA PORCJI: Dla 3 osób
  • OPIS PRZYGOTOWANIA:

    W rondelku zagotuj koncentrat bulionu drobiowego z wodą.

    Do miski wsyp kuskus, zalej gorącym bulionem, zakryj (talerzykiem/przykrywką/folią), odstaw na 5 minut do napęcznienia, a następnie lekko ostudź.

    W międzyczasie na suchej patelni podpraż drobno pokrojoną szynkę szwarcwaldzką oraz grilluj brzoskwinię pokrojoną na ćwiartki (około 2 minuty z każdej strony).

    Przygotuj dressing z oleju, soku z cytryny, miodu oraz posiekanej mięty.

    Wszystkie składniki - kuskus, mozzarellę, szynkę, brzoskwinię, dressing - wymieszaj ze sobą, a wierzch posyp pestkami dyni.

     

    Przepis (z wykorzystaniem bulionu drobiowego Krakus): Michael Bridge Communication 

POZNAJ Z POLĄ NEIS SĄSIADÓW POLSKI

Niemcy

flaga niemiec mala

Rosja

flaga-rosji-mala

Litwa

flaga-litwy-mala

Białoruś

flaga-bialorusi-mala
Niemcy Rosja Litwa Białoruś

Ukraina

flaga-ukrainy-mala

Słowacja

flaga-slowacji-mala

Czechy

flaga-czech-mala
 
Ukraina Słowacja Czechy  

Kontakt

Cała turystyczna Polska w jednym miejscu!

Dziennik turystyczno-kulinarny

Poznaj Polskę i jej sąsiadów z Polą Neis

E-mail: polaneis@polaneis.pl

WWW: polaneis.pl

www.beautifulpoland.eu

Sygn. akt I Ns Rej. Pr. 17/16 SO w Łodzi

Redakcja:

ul. Mazowiecka 54

96-330 Budy Zaklasztorne

Tel.: 514220640 

Fax: 46 8310290

Wydawca:

ul. Łagiewnicka 54/56, lok. 20/A/324

91-463 Łódź

Szukaj

Menu

tool