NA 2-3 PORCJE POTRZEBUJESZ:
· Sałatka · koncentrat bulionu drobiowego Krakus · woda- 500 ml · kuskus- 1 szklanka · mini mozzarella- 10 szt. · grillowana brzoskwinia- 4 szt. · szynka szwarcwaldzka- 4 plastry · pestki dyni- 3 łyżki · Dressing: · olej rzepakowy- 2 łyżki · sok z cytryny- 2 łyżki · miód- 1 łyżka · mięta, posiekana- 1 łyżka
|
|
W rondelku zagotuj koncentrat bulionu drobiowego Krakus z wodą.
Do miski wsyp kuskus, zalej gorącym bulionem, zakryj (talerzykiem/przykrywką/folią), odstaw na 5 minut do napęcznienia, a następnie lekko ostudź.
W międzyczasie na suchej patelni podpraż drobno pokrojoną szynkę szwarcwaldzką oraz grilluj brzoskwinię pokrojoną na ćwiartki (około 2 minuty z każdej strony).
Przygotuj dressing z oleju, soku z cytryny, miodu oraz posiekanej mięty.
Wszystkie składniki- kuskus, mozzarellę, szynkę, brzoskwinię, dressing- wymieszaj ze sobą, a wierzch posyp pestkami dyni.