SKŁADNIKI:
- pomidory – 5 szt.
- kuskus – ok. 100 g
- bulion warzywny – 500 ml
- papryka czerwona i żółta – 1 szt.
- świeży ogórek – 1 szt.
- ser Gouda – ok. 100 g
- cebula – 1 szt.
- świeża natka pietruszki
- orzeszki pini – 1 garstka
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Odcinamy górę z pomidorów, wnętrze wydrążamy.
Kuskus zalewamy bulionem, odstawiamy do napęcznienia.
Papryki oraz cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy kuskus, starty drobno ser Gouda oraz posiekane orzeszki pini – mieszamy, doprawiamy do smaku.
Nadziewamy pomidory, delikatnie smarujemy oliwą, zapiekamy ok. 15 minut / 160°C.
Podajemy z odrobiną świeżej natki!
Smacznego!
Przepis od: Synertime