- Głównie czerpiemy pomysły na różnego rodzaju smaki podróżując po całym świecie. Wtedy próbując lokalnych kuchni, przysmaków, łączymy je według własnego gustu. W ten sposób powstają mieszanki, które są u nas dostępne – mówi Tomasz Jenner, Krakowskie Lody z Lodziarni.
Dopiero połączenie poszczególnych składników np. czekolady, skórki pomarańczowej i lodów samych w sobie daje mieszankę, która staje się pełnym produktem. To od pomysłowości, chęci eksperymentowania i kulinarnego gustu producentów zależy efekt końcowy.
- Najbardziej lubimy lody o smaku Veneziany. Są to lody jajeczne ze skórką pomarańczową i polewą czekoladową. Jadąc kiedyś do Wenecji i próbując tam różnych produktów, głównie włoskich ciast, powstała taka myśl. Mamy też lody z orzechów włoskich polewane figą. Należą do naszych ulubionych – dodaj Tomasz Jenner.
Wiadomość prasowa: newsrm
Przeczytaj także:
- Jak powstają nowe smaki lodów?
- Jak zrobić pyszny deser lodowy?
- Anna Mucha: czasem zjadam nawet trzy desery naraz
Mówi: Tomasz Jenner, Krakowskie Lody z Lodziarni.