Czas przygotowania: 15 minut
NA 2 PORCJE POTRZEBUJESZ:
• 1 szklanka maślanki
• 200 g mąki pszennej
• 2 łyżki cukru trzcinowego
• ½ łyżeczki sody oczyszczonej
• szczypta soli
• 1 jajo
• 1 szklanka płatków Corn Flakes Kakao i Miód Lubella
DO DZIEŁA!
Maślankę mieszamy z jajkiem i dodajemy pozostałe składniki – oprócz płatków. Intensywnie mieszamy łyżką do momentu, aż w cieście nie będzie grudek. Dodajemy płatki i całość delikatnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Nakładamy pełną łyżkę ciasta i smażymy placuszki z obu stron do momentu, aż się zrumienią. Odkładamy na papierową serwetkę.
Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.
***
O marce Lubella
Lubella to znany i ceniony producent wyrobów zbożowych m.in.: makaronów, mąk, kasz, paluszków i płatków śniadaniowych. Marka posiada ponad 130-letnie doświadczenie w zakresie przetwórstwa zbóż, umiejętnie łącząc tradycję z nowoczesnymi technologiami. Do produkcji firma używa tylko surowców najwyższej jakości, dostarczanych przez najlepszych i sprawdzonych dostawców. Wszystko po to, aby wypełnić najwyższe standardy na każdym etapie powstawania produktów i w efekcie dostarczyć na rynek wyroby o stałej, gwarantowanej jakości.
Tekst: Michael Bridge Communication