Rekord Polski w liczbie odwiedzonych muzeów, restauracji i atrakcyjnych miejsc.

czwartek, 01 czerwiec 2017 12:02

Strefa Czytelnika: Są pyszne i wartościowe! Wykorzystaj sezon na szparagi razem z marką WINIARY

Sezon na szparagi. Sezon na szparagi. Garden of Words.

Sięgając po szparagi wybierajmy te blade z wyglądu, które wydają charakterystyczny dźwięk, (przypominający gwizd), kiedy zakręcimy pęczkiem. To gwarancja tego, że będą świeże i smaczne. Szparagi to cenny składnik naszej diety – są bowiem bogate w potas, a także witaminy: B1, B2, E, betakaroten (prowitamina A) i kwas foliowy, a przy tym niskokaloryczne. Warto w tym roku w pełni wykorzystać sezon na szparagi i zaskoczyć najbliższych pysznymi daniami. Jeśli jeszcze nie masz pomysłu, jakie potrawy ze szparagami przygotować, z pomocą przychodzi marka WINIARY. 

Dla wszystkich miłośników oryginalnych potraw polecamy przygotować szparagi w bekonie prosto z rusztu

Składniki:

                   Rosół Drobiowy WINIARY (1 kostka)

                   Sos Czosnkowy WINIARY (1 słoik)

                   Szparagi (400 g)

                   Chudy boczek (8 plastrów)

                   Ser Brie (1 sztuka)

Przygotowanie:

Rosół rozpuszczamy w 500 ml wrzątku, a szparagi oczyszczamy i gotujemy w rosole przez 8 minut. Następnie odsączamy je i studzimy. Ser kroimy na 8 słupków, po czym w plastry bekonu zawijamy po 2 szparagi i po 1 słupku sera. Pieczemy na rozgrzanym grillu na złoty kolor, aż boczek stanie się przyjemnie chrupki. Podajemy z Sosem Czosnkowym WINIARY, świeżą bagietką i lodową sałatą. Mmm, pyszne rozwiązanie na szybkie przygotowanie szparagów!

Wiosenna i kolorowa sałatka ze szparagami 

Jeśli szukasz propozycji sałatki na każdy dzień, przygotuj ją w wersji z młodymi ziemniakami, szparagami i z wyśmienitym sosem musztardowym, przyrządzonym na bazie Majonezu Delikatnego WINIARY. Ta propozycja świetnie pasuje zarówno do wiosennego grilla, ale także, jako przystawka do obiadu i kolacji.

 Składniki:

                   Majonez Delikatny WINIARY (0,5 słoika)

                   Musztarda (1 łyżka)

                   Olej (3 łyżki)

                   Młode ziemniaki (4 sztuki)

                   Szparagi (300 g)

                   Pomidor (3 sztuki)

                   Sałata (1 sztuka)

                   Sól (do smaku)

Przygotowanie:

Majonez Delikatny WINIARY łączymy z musztardą i olejem. Ziemniaki obrane w cząstki, wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy 10-15 minut, po czym odsączamy i studzimy. Szparagi obieramy, gotujemy w osolonej wodzie przez około 8-10 minut, następnie po odsączeniu i ostudzeniu kroimy je na 3 cm kawałki. Sparzone pomidory obieramy ze skórki i kroimy w ósemki. Sałatę oczyszczamy i rwiemy na mniejsze części. Delikatnie łączymy ze sobą wszystkie składniki, a gotową sałatkę podajemy polaną sosem musztardowym. Smacznego!

***

WINIARY to marka, która od lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej produkty inspirują współczesne panie domu do przygotowywania najsmaczniejszych potraw dla całej rodziny. Zupy, majonezy, buliony, sosy, Pomysł na…, dania instant, przyprawy, galaretki, kisiele czy budynie – w sumie ponad 230 różnych produktów kulinarnych WINIARY, które pozwalają w szybki i prosty sposób przyrządzić posiłek. Na stronie www.winiary.pl panie domu znajdą przepisy oraz inspiracje kulinarne na każdy dzień. Produkty marki WINIARY rokrocznie zdobywają liczne nagrody przyznawane przez konsumentów i detalistów. W 2011, 2012 oraz 2015 roku redakcja „Rzeczpospolitej” przyznała marce WINIARY prestiżowy tytuł Najmocniejszej Marki Roku.

Tekst: Klaudia Komsta / Garden of Word

POZNAJ Z POLĄ NEIS SĄSIADÓW POLSKI

Niemcy

flaga niemiec mala

Rosja

flaga-rosji-mala

Litwa

flaga-litwy-mala

Białoruś

flaga-bialorusi-mala
Niemcy Rosja Litwa Białoruś

Ukraina

flaga-ukrainy-mala

Słowacja

flaga-slowacji-mala

Czechy

flaga-czech-mala
 
Ukraina Słowacja Czechy  

Kontakt

Cała turystyczna Polska w jednym miejscu!

Dziennik turystyczno-kulinarny

Poznaj Polskę i jej sąsiadów z Polą Neis

E-mail: polaneis@polaneis.pl

WWW: polaneis.pl

www.beautifulpoland.eu

Sygn. akt I Ns Rej. Pr. 17/16 SO w Łodzi

Redakcja:

ul. Mazowiecka 54

96-330 Budy Zaklasztorne

Tel.: 514220640 

Fax: 46 8310290

Wydawca:

ul. Łagiewnicka 54/56, lok. 20/A/324

91-463 Łódź

Szukaj

Menu

tool