Składniki:
Majonez Delikatny WINIARY (1 łyżka)
Zielony ogórek (2 szt.)
Biały ser (200 g)
Rzodkiewka (1 pęczek)
Posiekany szczypiorek (2 łyżki)
Natka pietruszki (do dekoracji)
Sól (szczypta)
Pieprz (szczypta)
Przygotowanie:
Obrane ogórki kroimy na 2 cm kawałki i wydrążamy część nasion, tak by uformować miejsce dla farszu. Serek rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego rzodkiewkę startą na tarce o grubych oczkach. Możemy zostawić dwie rzodkiewki do dekoracji. Do serka z rzodkiewką dodajemy Majonez Delikatny WINIARY i drobno posiekany szczypior, a całość doprawiamy solą i pieprzem. Następnie napełniamy ogórki masą serową. Przed podaniem dekorujemy każdy kawałek plasterkami rzodkiewki i natką. Będzie naprawdę smacznie!
Tekst: Garden of Words