MENU I CZERSKIEGO FESTIWALU SWOJSKICH SMAKÓW:
Pierogi z jagodową polewą
Pierogi okraszone boczkiem i cebulką
Pasztet rytelski z żurawiną
Ser topiony po rytelsku
Sałatka z uszkami
Gołąbki z mięsem i ryżem
Karbonada z ziemniakami i surówką
Pstrągi smażone z Mylofu
Kluski szare z kapustą szmurowaną
Grochówka
Zacierka z mątewki
Bulwy okraszone z maślanką
Pierogi w sosie z leśnych grzybów
Bób gotowany
Bigos
Flaki
Karkówka
Żuchel-babka ziemniaczana
Kuch drożdżowy
Naleśniki
Racuchy lub ruchanki
Sernik
Jabłecznik
Lemoniada
Kuchy z owocami
Jagodzianki
Przetwory z żurawiny i borówek
Swojskie ciastka
Smalec z ogórkami
Swojski chleb
Bigos
Gofry
Koktajle
Kompot owocowy
Kawa
Herbata
Uwaga! Zapraszamy smakoszy grzybów, przygotowujemy bowiem stoisko, na którym będzie można zakupić świeże dary lasu.
Wiadomość prasowa (i zdjęcie: gołąbki z kap. Włoskiej z mięsem): Urząd Miejski w Czersku
Na zdjęciu:
Przeczytaj także: