Poznaj Polskę i
jej sąsiadów z Polą Neis 

Rekord Polski w liczbie odwiedzonych muzeów, restauracji i atrakcyjnych miejsc.
Polish Czech English German Lithuanian Russian Slovak Ukrainian

Utworzono: 19.12.2017r.

Noworoczna zabawa z szeroką mozaiką oczekiwań smakowych

Noworoczna zabawa z szeroką mozaiką oczekiwań smakowych Autor: SO PUBLIC PR

Zamówienie cateringu na przyjęcie domowe dawniej traktowane było w kategoriach panującej mody bądź kaprysu najbogatszych. Obecnie jednak coraz więcej polskich gospodarstw domowych decyduje się skorzystać z dostępnej na rynku oferty cateringowej – także w kontekście zabawy noworocznej. Dlaczego tak się dzieje?

Fot II

Po pierwsze – czas, czas i... jeszcze raz czas

„Przyrządzanie dań bez wątpienia należy do pracochłonnych. Niestety nie zawsze możemy pozwolić sobie na wiele godzin, spędzonych w kuchni. Co więcej, są także i tacy, dla których gotowanie jest na tyle dużym wyzwaniem, że nie potrafią mu sprostać. Wszystko to sprawia, że choć nierzadko chcielibyśmy samodzielnie przygotować niebanalne specjały, codzienność brutalnie weryfikuje nasze plany” – przekonuje Damian Wiatrak, dyrektor zarządzający w firmie DELI Catering.

Po drugie - dynamiczny rozwój rynku

Bez wątpienia przybywa firm, oferujących możliwość dostarczenia posiłków do domu w przystępnej cenie. Warto jednak pamiętać, że najtańsza oferta nie zawsze równa się najlepszej. Co więcej, nie każde przedsiębiorstwo cateringowe jest przygotowane na realizację prywatnych zleceń, przez co obsłużenie zabawy sylwestrowej może okazać się dla nich nie lada wyzwaniem.

W tym miejscu warto podkreślić, że catering to nie tylko potrawy, ale również sposób ich podania. „Zamawiając catering liczyć możemy nie tylko na wykwintne smaki - komponowane jest bowiem nie tylko same menu, lecz także i dekoracja. Stąd doświadczona firma cateringowa podpowie także w kwestii kompozycji oraz sposobu podania potraw. Większego problemu nie będzie stanowić także pomoc w nakryciu do stołu oraz w rozłożeniu zastawy stołowej i sztućców” – dodaje Damian Wiatrak.

Po trzecie – preferencje versus umiejętności

Do niedawna większość rodzimych stołów wyglądała bardzo podobnie. Dziś mamy do czynienia z szeroką mozaiką oczekiwań smakowych, gdzie – dla przykładu - coraz modniejsza staje się kuchnia oparta o składniki bez zawartości glutenu, laktozy czy cukru. Po fali zainteresowania daniami wegetariańskimi, przyszła pora na kuchnię wegańską, a nawet witariańską. Wiele osób pragnie kultywować swoje nawyki żywieniowe również w trakcie takich imprez, jak zabawa noworoczna. Niemniej przygotowanie posiłków bez glutenu bądź obróbki termicznej jestnie tylko zajęciem czasochłonnym, lecz wymaga także posiadania pewnej wiedzy kulinarnej. Wtedy z pomocą przychodzą doświadczone firmy cateringowe, które są w stanie sprostać również i takim oczekiwaniom, zaśkucharze nie tylko doradzą w kwestii selekcji potraw, ale również zaproponują autorskie przepisy, odpowiadające naszym gustom i potrzebom kulinarnym. 

Wiadomość prasowa (i fot.): So Public PR

 

POZNAJ Z POLĄ NEIS SĄSIADÓW POLSKI

Niemcy

flaga niemiec mala

Rosja

flaga-rosji-mala

Litwa

flaga-litwy-mala

Białoruś

flaga-bialorusi-mala

Ukraina

flaga-ukrainy-mala

Słowacja

flaga-slowacji-mala

Czechy

flaga-czech-mala
Niemcy Rosja Litwa Białoruś Ukraina

Słowacja

Czechy