Laboratoria i warsztaty piekarnicze:
- juha z Azerbejdżanu
- buka z Albanii
- pane italiano
- cerstve pieczywo ze Słowacji
- dybes na sażu z Libanu
- Muzeum Rolnictwa w Ciechanowcu
- Warszawskie Muzeum Chleba im. Mariana Pozorka
- chleb z Darłowa
- podpłomyki Podlaskiej Wiedźmy
- laboratorium rogali świętomarcińskich
- polashi – polskie roladki kanapkowe – nowość
- staropolskie piece piekarnicze
- mielenie ziaren w żarnach
- wypiek chlebków pasterskich
- pieczywo dekoracyjne, certyfikowane pieczywo – Piekarnia Olszyńscy
- warsztaty z pieczenia ciasteczek – piece chlebowe
- wypiek opłatków
- laboratorium pierogów – Księżycowy Dworek Gierłoż,
- laboratorium: sposób na niejadka; zdrowe śniadanie na wesoło
- laboratorium: dekoracje i ozdoby z wykorzystaniem ziaren, makaronów, kasz, ryżu i…
Wystawy:
- chleby ze świata, chleby z Polski
- co jest chlebem?
- wystawa Muzeum Słoików Świata
- Chleby Świata – ścianka foto
- jarmark chlebowych rozmaitości i nie tylko
Atrakcje dodatkowe:
- porady dietetyka
- pokazy pierwszej pomocy
- warsztaty kosmetyczne
- warsztaty masażu
- warsztaty kosmetyczne
- i wiele innych
- Wystawa chlebów świata – do jej realizacji prosimy o informację o przekazaniu ich wraz z nazwą i przybliżonymi rozmiarami; świeże chleby przeznaczone na wystawę będziemy przyjmować w dniach 19-22. kwietnia. br. Zgłaszający chleby na tę wystawę nie ponoszą żadnych kosztów.
- Jarmark Chlebów Świata – na zewnątrz budynku i na korytarzach szkoły będzie można kupić różnego rodzaju chleby świata, mąkę i dodatki oraz sprzęt potrzebny do domowego pieczenia. Do wzięcia udziału w tym Festiwalu zapraszamy producentów. Wystawcy opłacają koszty najmu powierzchni oraz energii elektrycznej.
- Festiwal Chlebów Świata – zorganizowany zostanie w gmachu szkoły przy ul. Ratuszowej 13 w Warszawie.
Zapraszamy do odwiedzenia Festiwalu Chlebów Świata!
Przyjmujemy zgłoszenia na grupy zorganizowane z przedszkoli i szkół w dn. 22.04.br. Uprzejmie prosimy o przesyłanie zgłoszeń tel. 22 22 50 111.
Zainteresowanych stoiskami promocyjnymi i laboratoriami prosimy o kontakt z Cezarym Kopczyńskim, tel. +48 22 297 57 80.
Wystawców zapraszamy do kontaktu z Robertem Ostrowskim, tel. 571 321 300.
Wiadomość prasowa: ttg.com.pl, chlebyswiata.pl