Ta propozycja może się spodobać wszystkim, którzy chcą się zdrowo odżywiać i dbającym o linię.
Ta propozycja może się spodobać wszystkim, którzy chcą się zdrowo odżywiać i dbającym o linię.
- 1 dynia
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- gruboziarnista sól do smaku
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- czerwona cebula
- pomidor
- liście sałaty masłowej
- ciemny chleb
- masło roślinne
Dynię myjemy, wycieramy papierowym ręcznikiem. Przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Następnie kroimy na ćwiartki, skrapiamy miąższ olejem i wstawiamy do nagrzanego do 175 st. C piekarnika. Pieczemy 15 min. Dynię studzimy, obieramy ze skórki, kroimy na dosyć grube plastry, posypujemy solą.
Plastry układamy na posmarowanej masłem kromce chleba i liściu sałaty. Na wierzch dajemy plasterek pomidora, piórka cebuli. Oprószamy tymiankiem. Gotowe.
Cała turystyczna Polska w jednym miejscu!
Dziennik turystyczno-kulinarny
Poznaj Polskę i jej sąsiadów z Polą Neis
E-mail: polaneis@polaneis.pl
WWW: polaneis.pl
Sygn. akt I Ns Rej. Pr. 17/16 SO w Łodzi
Redakcja:
ul. Mazowiecka 54
96-330 Budy Zaklasztorne
Tel.: 514220640
Fax: 46 8310290
Wydawca:
ul. Łagiewnicka 54/56, lok. 20/A/324
91-463 Łódź